top of page
BENPROTESER
ANKELLEDSPROTESER
HOFTELEDSPROTESER

Benproteser

Klik i menuen til for en uddybning af de forskellige protesetyper og suspensionsmetoder.

En benprotese kan afhjælpe den funktionsnedsættelse, der følger efter en benamputation. Den amputerede får igen mulighed for at gennemføre dagligdags aktiviteter, herunder at genvinde sin gangfunktion. Selv om man eventuelt ikke længere har en gangfunktion, kan det stadig være en fordel med en protese, f.eks. i forbindelse med forflytninger, samt af kosmetiske årsager.

En benprotese kræver løbende justeringer, for at den gode pasform kan opretholdes. Benstumpen ændrer sig betydeligt i det første år efter amputationen, da muskelmassen aftager. Selv efter det første år ændrer benstumpen facon, men nu i et langsommere tempo. Derfor er det vigtigt, at protesebrugere har mulighed for, at få foretaget justeringer af deres protese når behovet opstår.

Hos Bandagist Vest kan du for det meste få en tid med blot én dags varsel.

 

Benproteser kan fremstilles, så de opfylder de fleste af de krav, som brugeren stiller. Med nutidens moderne materialer og komponenter kan man bygge proteser, som genskaber funktionsniveauet hos den enkelte bruger.

Hos Bandagist Vest fremstiller vi både almindelige mekaniske proteser og avancerede elektroniske proteser med eksempelvis computerstyrede knæled og energilagrende fødder.

Kosmetikken på en benprotese kan udføres i et utal af forskellige varianter ud fra den enkelte patients ønske. Nogle vil have en neutralt udseende protese, som ligner et normalt ben, og andre vil gerne have en protese med et mere personligt præg. Der er næsten ingen grænser for, hvilket mønster protesehylsteret kan udstyres med. 

bottom of page