top of page

Knæskinner

I forbindelse med skader eller slitage i knæet kan det være hensigtsmæssigt at benytte en knæskinne. Knæskinner findes i mange forskellige udformninger og med forskellig grad af stabilitet. Hos Bandagist Vest leverer vi foruden standard knæbandager, også mere stabile individuelle knæskinner efter mål eller afstøbning.

Er der tale om alvorlige knæskader, kan vi benytte 4-punkts knæskinner, som er fremstillet som en aluminiums eller kulfiberramme med forskelle typer af led afhængig af knæskaden.

I tilfælde af slidgigt i knæleddets ene kammer, kan man ofte lindre smerterne vha. en osteo-arthritis(OA) knæskinne. Denne knæskinne flytter trykket fra det slidte ledkammer over på det raske ledkammer. 

I de tilfælde hvor de ovennævnte knæskinner ikke giver tilstrækkelig støtte, kan man fremstille en knæskinne udformet efter en afstøbning af patientens ben. Dette giver mulighed for, at fordele trykket pa en stor flade, hvilket medvirker til at mindske de enkelte lokale punkttryk. Skinnen vil derved have optimal pasform uanset benets udformning. En sådan knæskinne kan fremstilles i f.eks. plast eller kulfiber og forsynes med knæled som kan have mange forskellige egenskaber. 

 

bottom of page